GALVANİZ ÇELİK RAF SİSTEMLERİ
Kullanım alanları oldukça geniş olan galvaniz çelik raf, aynı zamanda metal raf yada arşiv rafları olarak da ifade edilebilmektedir. Esasında belli bir seviyedeki yükleri taşıyabilecek kapasitede olması ve derinlikleri itibariyle bu raflar pek çok farklı alanlarda son derece kullanışlı raflar olma özelliğine sahiptirler. Şimdiye kadar pek çok farklı kurumlarda “arşiv” niteliği gören bu raflar günümüzde de hala bu amaç doğrultusunda kullanılmakta; dosya, belge tarzı dokumanların belli bir nitelik doğrultusunda sıralandırılmasında son derece işlevseldir.
Galvaniz Çelik raf sistemleri Galvaniz sac dan elde edilmekte ve üretilmektedir. İhtiyaca ve alana uygun nitelikte üretim işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler; kesme, biçimlendirme ve özellikle de ölçülendirmedir. Başarılı bir metal raf üretiminin gerçekleştirilebilmesinde ise müşterinin ihtiyacına uygun niteliklere sahip bir raf üretimi önemli olmaktadır. Bunun için de rafların kullanılacağı alanları doğru bir şekilde projelendirmek ve buna göre çelik raf planını ve üretimini yapmak gerekiyor. Bu raf sistemlerinin tercih edilmesinde pek çok neden var. Özellikle de ağır yükleri de taşıyabiliyor olmasının yanı sıra çok uzun yıllar boyunca dayanıklı olması gibi nedenler, başlıca metal rafların tercih nedenleri arasında gelmektedir.
Çelik raflar profiller olarak birbirine cıvata somun sistemi ile bağlanmakta ve sabitlenmektedir. Bir raf sisteminin başarılı bir şekilde oluşturulabilmesinde profil ayaklarının aynı nitelikte olması önemli olmaktadır. Rafların yapısı ile ilgili bir diğer önemli detay ise kalınlıktır. Çünkü kalınlık belirlenirken daha çok bu rafların hangi türden eşya yada dosyalar için kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Yani kısacası sacın kalınlık oranı rafın kullanım yükünü önemli ölçüde etkilemektedir. Standart olarak ifade edebileceğimiz karanlık ölçüleri ise en düşük 0,70mm ve en yüksek 2mm’ye kadar çıkmaktadır.
Çelik raflar için pek çok ölçülendirme göz önünde bulundurulurken aynı zamanda derinliklerini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Derinlik değerleri ile birlikte uzunluk ve kalınlık kriterleri de doğrudan bu raf sistemlerinin kapasitesini ifade etmekte ve daha net bir ifadeyle bu raflarda kullanabileceğiniz ürünlerin yapısını belirlemektedir.
Raf derinlikleri genel olarak standarttır. Bu ölçüler; 26 cm, 31 cm, 43 cm, 59 cm, 75 cm ve 93 cm olarak sıralandırılabilir. Bir diğer standart ölçüler olarak, rafların genişlikleri ise 60cm, 75cm, 93cm şeklindedir. Rafları taşıyan ayaklar da yine standart olarak 200 cm, 250 cm ve 300 cm şeklinde ölçülere sahiptirler.
Sizlere üretim, montaj süreci ve montaj sonrası desteğimiz ile en iyi metal raf üretim ve montaj hizmetlerini sunmaktayız.